بسمه تعالی
جناب آقای دکترسیدعباس صالحی
مقام عالی ومحترم وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی
باسلام واحترام
میناب شهری به بلندای تمدن، فرهنگ، آداب، رسوم که تنیده شده در هنراین مرزوبوم که حاصل بافت های رنج زنان ومردان هنرمند این دریار زرخیز جنوب است. تنوع آداب و رسوم و سنتهای زیبا، پوشش منحصر به فرد، موسیقی زیبا و جذاب، وجود آئین های ملی، مذهبی و اسطوره ای و صنایع دستی متنوع، باعث شده میناب در حوزه فرهنگ در استان هرمزگان همچون نگینی بدرخشد.
در هر گوشه ای از این کهن بوم که حضور پیدا کنید، خود را در دهکده موسیقی خواهد دید که فرهنگ و آداب و رسوم مردم را به نمایش گذاشته است.
گوناگونی پوشش سنتی و تنوع رنگ در سراسر میناب به ویژه در پنجشنبه بازار آن که بزرگترین مرکز عرضه انواع صنایع دستی است انسان را مسحور خود می کند.
این تنها بخش کوچکی از توانمندی های میناب به عنوان دومین شهرستان در استان هرمزگان است که با اندکی تامل می توان به این مطلب رسید که بخش اعظمی از آنچه در تعاریف کلی فرهنگ نامیده می شود میناب در آن غنی است.بی مهری و بی توجهی های متولیان امردرسالیان اخیربرای انجامزیرساخت های هنری دررشته های مختلفی که هنرمندان متعهد ودلسوزاین شهردرهرکدامشان سرآمدهستندتاکنون به درازا کشیده است.این سالها فقط وعده شنیده اند دریغ از یک عمل،از مجتمع فرهنگی،هنری که در دولت نهم کلنگ زنی شد گرفته تاساخت پلاتوها وبعدازآن پردیس سینمایی که باگذشت سالها اماخشتی روی خشت بند نشده است. درکنار این بی مهری ها متاسفانه این روزها خبری مبنی بر انتخاب هشت شهر خلاق فرهنگ و هنر در رسانه ها منتشر شد که نامی از میناب در میان آنها نبود که با توجه به پیشینه غنی فرهنگی و تاریخی این شهرستان برای مردم این خطه به ویژه اهالی فرهنگ و هنر آن بسیار حیرت آور بود.
پر واضح است که یکی از بزرگترین پتانسیل ها در جامعه هنری، نیروی انسانی است و خوشبختانه میناب از این نظر نیز به زعم بسیاری از مسئولان در سطح هرمزگان یک شاخص است.
اینک نبود نام میناب در میان شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، موجب نگرانی هنرمندان و دوستداران فرهنگ و هنر این منطقه شده و ما این این موضوع را جفا در حق هنر و فرهنگ این مرز و بوم تلقی کرده و بر این عقیده و باور هستیم که یا متولیان حوزه فرهنگ و هنر از درک اوضاع هنری میناب عاجزند و یا این که دست هایی در کار است تا میناب را از این فرصت که حق مسلم آن است بی بهره کند.
اهالی فرهنگ و هنر میناب حق اعتراض نسبت به تصمیمات مقامات استانی، شهرستانی و افراد دخیل در این زمینه را برای خود محفوظ دانسته، این حرکت تاسف بار را محکوم کرده و از متولیان می خواهیم بدون فوت وقت در این زمینه تجدید نظروبی مهری ها به فرهنگ وهنر میناب را توقف کنند.
این بی توجهی و جفا در حالی صورت گرفته که خطه میناب صاحب بزرگان و نامدارانی همچون حسین بن موسی ریاضیدان و اخترشناس شهیر و حسینعلی قضایی، ملا حسین مسیحا شاعر و مرثیه سرا،غلامعلی مارگیری،قنبرراستگو درموسیقی،حسین احمدی نسب نقاش و نویسنده تئاتر،علی رضایی نویسنده ومحقق،ایرج احمدی موسیقی، تئاترو دیگر مشاهیر و مفاخر علم و ادب و هنراست.
در زمینه صنایع دستی همین بس که ناصر رهسپار به عنوان کارآفرین و هنرمند مینابی که در زمینه صنایع دستی از سال ۲۰۰۸میلادی وارد نمایشگاههای خارج از کشور شده و تا به امروز بر این کار مداومت دارد.
حال پرسش و علامت سئوال بزرگ این است که شاخص و معیار رتبه بندی شهرهای استان به عنوان شهر خلاق چه بوده که میناب در آن جایی پیدا نکرده است؟
ما به عنوان جمعی از اهالی فرهنگ و هنر میناب که دل در گرو این خاک زرخیز داریم، ضمن ابراز تاسف نسبت به بی توجهی به ظرفیت های فرهنگی و هنری میناب در تعیین شهرهای خلاق استان و بی مهری هابه زیرساخت های هنری، کوتاهی و تعلل در این زمینه را به هیچ عنوان قابل توجیه ندانسته و از همه دستگاههای مسئول مصرانه میخواهیم نسبت به رفع مشکلات موجود در این راستا اقدام کنند.
رونوشت؛
_جناب حاج حسین رئیسی
نماینده محترم مردم شرق هرمزگان درمجلس شورای اسلامی
_جناب آقای همتی
استاندارمحترم هرمزگان
_جناب کیانوش جهانبخش
نماینده محترم هرمزگان در شورای عالی استانها
_جناب دکتررضا کمالی
مدیرکل محترم فرهنگ وارشاداسلامی هرمزگان